Joi, 27.decembrie.2012
...
Salata de fructe in cosulet de pepene galben
Ingrediente:
1 pepene galben cu greutate de 1 kg si jumatate150 g cirese
100 g strugurei(coacaze rosii)
2 caise
1 nectarina
1 kiwi
1 mandarina
1 esenta de rom
1 vanilie
3 linguri de zahar
menta uscata sau proaspata.
Mod de preparare:
Spalam fructele si le lasam la scurs. Spalam pepenele, taiem o calota putin mai sus de jumatate. Scoatem samburii, apoi cu lingura de inghetata, scoatem cu grija bulgarasi de miez pe care ii folosim la salata alaturi de celelalte fructe. Curatam kiwi,il spalam si il taiem cubulete, scoatem samburii din caise si nectarina si taiem fructele bucatele, decojim mandarina si o desfacem in felii. Ciresele raman cu codite. In pepenele golit de miez, asezam un rand de fructe amestecate, le stropim cu esenta de rom, le pudram cu zahar tos si vanilie, asezam alt rand de fructe pe care le stropim cu rom si le pudram cu zahar, pana umplem pepenele. Deasupra punem bulgarasii de pepene, cateva cirese, strugurei si presaram menta uscata. Din cealalta parte de pepene taiem o felie subtire pe care o curatam de miez si adaugam cosuletului o tortita pe care o prindem cu 2 scobitori. Daca doriti, puteti bate 150 g de frisca vegetala si o asezati in cosulet, apoi puneti fructele. Eu am renuntat la frisca.Miercuri, 26.decembrie.2012
...
Salată de sfeclă cu piept de pui şi caşcaval
Ingrediente:
• 6 felii piept de pui
• 4 sfecle rosii mijlocii fierte sau coapte, decojite
• 1 mar verde
• 6-8 morcovi mici
• 150 g cascaval Delaco Sofia
• 1 lămaie mare
• 1 lingură de hrean ras cu smantana
• o lingura de ulei
• sare si piper macinat.
• 4 sfecle rosii mijlocii fierte sau coapte, decojite
• 1 mar verde
• 6-8 morcovi mici
• 150 g cascaval Delaco Sofia
• 1 lămaie mare
• 1 lingură de hrean ras cu smantana
• o lingura de ulei
• sare si piper macinat.
Mod de preparare:
Aceasta salata este foarte satioasa si absolut delcioasa! Unde mai pui ca se prepara si foarte usor.
Intai trebuie sa pui la inabusit pieptul de pui cu o lingura de ulei
si o jumatate de ceasca de apa, pana se fragezeste si se rumeneste
usor. Cand e gata, il scoti pe o farfurie si il lasi sa se raceasca.La final, tai cubulete mici pieptul de pui, sfecla, cascavalul, morcovii si marul curatat de coaja si le amesteci intr-un bol. Adaugi sare, piper si zeama de lamaie dupa gust.
Cand servesti, adaugi cate o lingurita de hrean cu smantana.
Pofta buna!
...
Salata de sfecla rosie cu branza
Ingrediente:
4 buc. sfecla rosie, medii
3-4 pere coapte dar ferme
200g branza de capra sau feta
1 buchet de menta
1 pumn seminte de floarea soarelui
3-4 linguri suc de lamaie
10 linguri ulei de masline
3-4 pere coapte dar ferme
200g branza de capra sau feta
1 buchet de menta
1 pumn seminte de floarea soarelui
3-4 linguri suc de lamaie
10 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Incepeti prin a stoarce sucul de lamaie
si prin a-l amesteca cu uleiul de masline, dupa care condimentati cu
sare si piper dupa gust.
Semintele de floarea soarelui le prajiti putin intr-o tigaie, cat sa
le improspatati aroma. Curatati sfecla si perele si taiati-le bucati,
adaugati bucatile de pere in amestecul cu suc de lamaie imediat pentru a
nu se oxida.Alegeti frunzele de menta nepatate si verzi, spalati-le si rupeti-le intr-un bol. Maruntiti bucatile de branza de capra sau feta, adaugati bucatile de sfecla si semintele de floarea soarelui dupa care perele cu amestecul in care au stat.
...
Salata simpla de ridichi
Ingrediente:
2 legaturi ridichi
sucul de la o lamaie
3 linguri ulei
2 fire ceapa verde
sare
piper
Mod de preparare:
Se inlatura frunzele si mustatile
ridichiilor, se spala, se sterg si se trec prin razatoarea cu ochiuri
mari. Se toaca marunt si ceapa se adauga peste ridichii.Intr-un borcan cu filet sau in blender, se pune sucul strecurat al lamaii, sare, piper si se adauga uleiul. Se agita bine borcanul pentru ca amestecul sa se emulsioneze.
Sosul se toarna peste ridichii, se amesteca si se lasa 15 minute la rece pentru ca gusturile sa se armonizeze; datorita lamaii, ridichiile se vor fragezii putin.
...
Salata de vara multivitamin cu pui
Ingrediente:
2 castraveti
2 castraveti murati
100 gr
conopida
o salata
1 legatura marar
1 legatura patrunjel
200 gr pui
1
morcov
telina (dupa gust)
Mod de preparare:
Taiem toate ingredientele si pe punem intr-un castron mare, adaugam sare, piper, ulei si otet dupa gust.Pieptul de pui se poate pregati dupa preferintele fiecaruia, pe gratar sau sau se poate folosi piept de pui din supa de pui.
...
Salata cu loboda si kiwi
Ingrediente:
2 legaturi loboda1 salata verde
3 kiwi
2 rosii
3 castraveti
1 legatura de ceapa
5 ridichii
1 legatura patrunjel
sare
piper
otet
ulei de masline
Mod de preparare:
Spalam foarte bine toate legumele si le lasam putin sa se scurga de apa. De la loboda folosim decat frunzele. Daca loboda este mica nu este nevoie sa o mai taiem. Rosiile si castravetii le taiem cubulete, ceapa si ridichiile rondele, patrunjelul taiat marunt.
Kiwi il curatam de coaja, apoi il taiem felii.
Condimentam cu sare,piper,otet(sau zeama de lamaie) si ulei de masline dupa gust.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu