joi, 27 decembrie 2012

BAUTURI

Joi, 27.decembrie.2012

 ...

Brandy

Mod de preparare:Distilat din vin produs in aproape toate zonele viticole din lume, cu Caracteristici organoleptice câteodata mult diferite, in functie de tara in care sunt produse. Brandy-ul italian, numit si arzente, se obtine din distilarea unor vinuri de buna calitate si este tinut mult timp sa se invecheasca in butoaie de gorun de Slavonia sau in butoiase mici din lemn de stejar, acest sortiment de rachiu fiind cel mai cautat. Este, fara discutie, unul dintre cele mai bune rachiuri care exista. Brandy-ul Irnntuzesc, ruda indepartata a mult mai pretiosului cognac, este obtinut din vinuri mediocre, iar produsul final nu este de o calitate deosebita. Rmndy-ul grecesc, obtinut din vinuri puternic alcoolizate si tinut la invechit in butoaie de gorun, este dres cu zahar ars (caramel) si cu extracte veujotale; este, in general, un rachiu de calitate destul de buna. Brandy-ul porlurjhez, numit si ngunrdonto si insotit de denumirea geografica a vinului utilizat, este un produs de buna calitate. Brandy-ul spaniol, numit si aguardiente, cunoscut pe piata interna si sub denumirea de conac, este un rachiu bun si, uneori, de o calitate excelenta, obtinut din diferite soiuri de vin provenite din mai multe podgorii, distilate in special in partea de sud a tarii, in Andalusia, la Jerez de la Frontera si in regiunea Penedes. Brandy-ul german, numit si weinbrand, este obtinut din vinuri provenite din bazinul Marii Mediterane; este un brandy de calitate. De un interes special se bucura sortimentele de brandy produse in Comunitatea Statelor Independente, depasit calitativ doar de distilatul national (vodka), provenite din Ucraina, Georgia, Azerbaidjan si Moldova. Demne de mentionat sunt varietatile de brandy israelian, mexican, chilian, peruan (denumit pisco si vândut in clasicele recipiente din ceramica), american (obtinut din vinuri tinere provenite din California) si cel australian (obtinut din vinuri provenite din zona sudica a tarii, din jurul orasului Adelaide).
Miercuri, 26.decembrie.2012

...

Suc de sfecla rosie cu mere 

Ingrediente:
Pentru 2 pahare:
2-3 buc. de sfecla rosie, medii
5 morcovi
sucul de la 1/2 de lamaie
2 mere
2cm ghimbir proaspat 

Mod de preparare:

In apa rece curata si spala morcovii, sfecla rosie si merele. Taie capetele de la morcovi si sfecla.
Spala de asemenea si lamaia si ghimbirul, nu trebuie si ele curatate. Da toate ingredientele prin robotul de bucatarie si stoarce sucul de lamaie. Amesteca bine si toarna in pahare.


...

Lichior de lamaie (Limoncello)

 Ingrediente:
1 l alcool,
1 kg zahar,
10 lamai mari,
1,5l apa


Mod de preparare:


Limoncello sau lichiorul de lamaie este o bautura alcoolica folosita pe post de digestiv. Este foarte aromat, cu gust intens de lamaie, iar lichiorul de portocale sau mandarine se prepara la fel.
In primul rand lamaile pe care le alegeti trebuie sa aibe coaja subtire si sa nu fie vatamate vizibil sau sa aibe pete.
Razuiti cu ajutorul unui peeler coaja, doar cea galbena, si puneti-o intr-un borcan impreuna cu o jumatate din cantitatea de alcool. Uitati de borcan pentru cel putin 10 zile. Perioada in care lasati coaja de lamaie la macerat va influenta aroma si culoarea lichiorului nostru. Eu las coaja de lamaie la macerat pentru 20 de zile.
Dupa cele 20 de zile, puneti la fiert zaharul cu 1,5l de apa, pana cand s-a dizolvat tot. Adaugati restul de alcool in sirop si adaugati peste coaja de lamaie. Sigilati din nou borcanul si uitati din nou de el pentru inca 20 de zile. Apoi lichiorul poate fi strecurat, si pastrat in sticla. Se poate sa faceti o cantitate dubla de lichior, sa puneti in sticle mai mici cate o felie de coaja de lamaie, si lichior, si sa-l faceti cadou de Craciun. Cu siguranta va fi apreciat, deoarece e homemade :).
 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu